part 5

Kære mormor..


Kære mormor.

I dag d. 25-04-2019, er det et år siden vi stod ved din side og du gav slip og drog op til alle de andre vi elsker der sidder på månen og våger over os. Meget er sket på dette år. Vanvittig meget!

Jeg er glad for at du er blevet skånet for at se mig som amputeret. Du vidste om nogen hvordan det var. Men samtidig ved jeg du havde været den person, der havde været allermest stolt af mig.

Du havde rystet på hovedet af ren forundring over hvad man kan i dag med proteser. Men været pave stolt af hvor langt jeg er kommet nu.

Og så er jeg glad for at du fik ro, for smerter og dumme tanker. Og at jeg og resten af familien fik sagt ordentligt farvel. At vi var der. Det var hårdt, hårdt at se dig ligge der. Men du var fredsfyldt og vi kunne alle mærke at nu var du klar. Det var så tydeligt at du kunne mærke at vi var der. At du lige ventede til jeg havde snakket færdig med Danni i tlf’en, før du gav slip og tog et sidste tungt åndedrag.

Det var en hård dag. Ikke mindst fordi det var dagen før jeg skulle opereres. Jeg ved hvor spændt og glad du var på mine. vegne. Spændt på at se mig bøje mit ben igen… Jeg tror faktisk ikke rigtig jeg helt har forstået at du ikke  mere sidder i din kørestol i din lille lejlighed og triller stille frem og tilbage. Måske fordi jeg ikke var med i hovedet da du døde pga min forestående operation og fordi jeg ikke var med til begravelsen. Selvom jeg var der da du åndede ud og var med til at sætte urnen i jorden, mangler der stadig noget, føler jeg.

Da vi skulle dig i jorden, var jeg en tur inde i kirken hvor din bisættelse blev holdt. der gik et sug igennem mig. Det var virkelig en sær fornemmelse at vide at du havde ligget der, i din kiste, imens jeg lige var blevet opereret igen for jeg ved ikke hvilken gang. Uden mulighed for at være med.

Men jeg ved du har fået fred og med en alder af 90 år, med begge ben amputeret og en grim lungebetændelse, mavesår og svigtende organer som følge af lungebetændelsen, så fortjener du det i den grad.

Du fik din 90 års fødselsdag og havde den bedste dag med din søster, børn, børnebørn, oldebørn, nevøer, og svigerbørn. Du var stolt og glad og du nåede heldigvis også at alle de fine billeder i en fin bog.

Du er den sejeste kvinde jeg nogensine har mødt.

Og så ved jeg at en af dine helt store drømme var, at komme til at løbe igen.

Jeg gør det for dig. Jeg lærer at løbe igen.

x x x

Ingen kommentarer endnu

Smid endelig en kommentar. Det varmer så meget når folk følger med og støtter.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

part 5